A bőrgyógyászat fontossága – Hogyan őrizheted meg bőröd egészségét? - 1stderm

A bőrgyógyászat fontossága – Hogyan őrizheted meg bőröd egészségét?

Egészséges bőr

A bőrünk a testünk legnagyobb szerve, amelynek fő feladata, hogy védelmet nyújtson a külső hatásokkal szemben. Ezért rendkívül fontos, hogy gondoskodjunk róla és rendszeresen látogassunk el bőrgyógyászhoz annak érdekében, hogy megelőzzük vagy kezeljük az esetleges problémákat.

Az alábbiakban bemutatjuk azokat az alapvető lépéseket, amelyeket követned kell ahhoz, hogy megóvd bőrödet és egészséges maradjon.

  1. Napvédelem

A napfény káros hatásaival mindenki tisztában van. Az UV sugarak nem csak égést okozhatnak hanem rákot is. Éppen ezért nagyon fontos napvédős krém használata ha kint tartózkodsz napsütésben.

  1. Rendszeres tisztítás

A rendszeres arctisztítás segíti a pórusok eltömődésének megelőzését és csökkenti a pattanások kialakulásának esélyét. Használj olyan termékeket amik nem irritálják a bőrt és vegyes vagy zsíros bőrnél javasolt általában egy hámlasztó termék használata hetente egyszer.

  1. Táplálkozás

Az egészséges táplálkozás nem csak belsőleg hanem külsőségünkre is hatással van! Fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt mert ezek vitaminokban gazdagok és segítenek abban,hogy bársonyosabb legyen a bőröd!

  1. Rendszeres testmozgás

A rendszeres testmozgás kitűnő módja annak, hogy javítsuk vérkeringésünket ami szintén pozitív hatást gyakorolhat a bőrünkre.

  1. Bőrgyógyászati vizsgálat

Évente legalább egyszer ajánlott elmenni egy rutinbőrgyógyászati vizsgálatra annak érdekében,hogy idelyben felfedezhessük az esetleges problémákat (pl: anyajegyszületéseket), illetve kapjanunk tanácsot arra vonatkozóan hogyan óvhatjuk meg jobban az egész testünket is beleértve benne a bõrt is.

Ha betartod ezeket az alapelveket és folyamatosan dolgozol rajta, akkor biztos lehetsz benne,hogy sokkal jobb állapotba hozhatod majd a testedet illetve megtarthatod azt!

 

Megosztás: