Ajaknagyobbítás esettanulmány, páciensvélemény Permalip - 1stderm

Tartós ajaknagyobbítás esettanulmány

Dr .Vraukó Béla plasztikai sebész mesélt nekünk az ajkak implantációs dúsításáról:

“A keskeny, szinte csík alakú ajak az arc számára szigorú, barátságosnak nem mondható kifejezést ad. Ilyenkor a felsőajak ún. Cupidó íve nincs meg, vagy alig jelzett és ennek megváltoztatását, érzékibbé tételét célozza az ajaknagyobbítás. Az ajakpírt szélesebbé lehet tenni többféle műtéti technikával töltőanyagok nélkül, vagy műtét nélküli injekciós töltőanyagokkal, vagy ajak implantátum beültetésével is.

A PermaLip™ puha, tömör, elasztikus szilikonból készült, külön erre az egy célra fejlesztették ki, és használják, tartós eredményt biztosít. Alternatív módszer a saját zsírral történő feltöltés, de kevésbé tartós, mint a PermaLip™ ajaknagyobbítás. Azoknak ajánljuk, akik szeretnék egy beavatkozással megnövelni ajkukat vagy ajkaikat, és nem akarnak, vagy nem tudnak fél-, egy évente felszívódó injekciókat kapni.”

Hogyan történik az ajaknagyobbítás?

A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, és a lényege az ajak volumenének növelése, látható határainak nagyobbítása, szilikonból előállított ajakimplantátum beültetésével. A műtét során metszéseket ejtünk az ajakpírra haránt irányban a száj zugokhoz közel, majd az ajkak középvonalában haladva kialakítjuk a csatornát és behúzzuk az implantátumot.

Az implantátum előnye, hogy tömege nem változik, nem reped meg, és nem veszít térfogatából, végleg bent maradhat. Bár tartós célra készült, az ajakimplantátum bármikor eltávolítható, igény esetén. A páciensek között férfiak és nők egyaránt előfordulnak.

Most bemutatjuk egyik páciensünk, Zita történetét, aki a Permalip implantációs ajaknagyobbítás mellett döntött

Az ajkaim mindig vékonyak voltak, főleg a felső, és még jobban zsugorodtak, ahogy öregedtem. Az évek során mindent megpróbáltam, hogy gyönyörű dús ajkaim legyenek. Először úgynevezett ajakpumpáló krémeket és rúzsokat próbáltam ki, de ezek nem tettek mást, csak a számat bizsergették.

Mindig is a természetesség híve voltam, ezért nem akartam semmi túlzót, amitől műnek néznék ki. Tavaly komolyan fontolóra vettem, hogy elmegyek injekciós ajaknagyobbításra, de aztán olvastam a PermaLipről, ami egy hosszantartó megoldásnak tűnt. Elmentem ajaknagyobbítás konzultációra, és végül úgy döntöttem, hogy belevágok.

A konzultáción a plasztikai sebésszel nagyon kellemes légkörben átbeszéltük a folyamatot. Elmondta, hogy az implantátum dúsítaná és ívet adna az ajkaimnak. Elmagyarázta, hogy puha szilikonból készülnek, és három különböző hosszúságban érhetők el, az ajak méretétől, és a kívánt eredménytől függően. Meg is mutatta, hogy el tudjam képzelni. Az implantátum méretre nem túl nagy, mindkét végén elkeskenyedik, olyan, mint az ajkaink természetes formája. A legjobban még az tetszett az egészben, hogy az eljárás helyi érzéstelenítéssel kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe.

2 hét múlva kértem időpontot az orvostól, vettem ki pár nap szabadságot, hogy ne duzzadt szájjal kelljen bemenni dolgozni. 5 perccel a kis műtétem után már ültem, és csodáltam az új ajkaimat a tükörben, miközben a doktor úr elmagyarázta, hogy 48 órán át nem szabad meleg ételeket vagy italokat fogyasztanom, egy hétig egy extra párnával a fejem alatt kell aludnom és leírt egyszerű szájgyakorlatokat. Egy ideig a nagy nevetésekre is nemet kellett mondanom😊

Antibiotikumot írt fel a fertőzés megelőzésére, és szükség esetén fájdalomcsillapítókat, miután az érzéstelenítő hatása elmúlik. Az ajkaim fájtak, de a fájdalomcsillapító segített ezen, és jól voltam.

A műtét utáni napon sokkot kaptam, amikor arra ébredtem, hogy nagyon be van dagadva a szám, be is lilult, és egy pillanatra megrémültem, hogy rettenetes hibát követtem el. 

De amikor felhívtam a rendelőt, azt mondták, hogy a duzzanat normális az ajak környékén, és néhány nap múlva alábbhagy.Ez így is történt. Az ajkaim már meggyógyultak, és nem hagyhatom abba a mosolygást: telt és természetes megjelenésűek. Egyáltalán nem érzem az implantátumokat, még akkor sem, ha eszem, vagy puszit adok a lányomnak.

A munkahelyi kolléganők észrevették, hogy van rajtam valami kis változás, de nem igazán tudják megmondani mi az – ez megmosolyogtat😊

Amennyiben bejegyzésünk felkeltette érdeklődését, és Önt is érdekelné a PermaLip™ ajaknagyobbítás, forduljon hozzánk bizalommal!

Az alábbi elérhetőségeken várjuk megkeresését:

Telefon: +36 30 665 6699

Címünk: Budapest – 1133, Hegedűs Gyula u. 91.

Megosztás: