Szemhéjplasztika

Az energikus, fiatalos, nyílt tekintetért

Hány kérdésre felelsz IGEN-nel az alábbiak közül?

  • Megereszkedett a szemhéjad, ami miatt fáradtnak és nyúzottnak tűnsz?
  • Belenézel a tükörbe, és azt veszed észre rögtön, hogy mennyire ’táskásak’ a szemeid?
  • A felső szemhéjad megereszkedése rontja a látásod?
  • Extra bőrfelesleg és ránc van a szemed alatt, ami miatt idősebbnek tűnsz, mint valójában vagy?
  • Nehezedre esik a szemhéjadat sminkelni a bőrfelesleg és az apró ráncok miatt?

Ha bármelyik kérdésre IGEN a válaszod, akkor érdemes egy konzultáció keretében átbeszélni a szemhéjplasztika lehetőségét!

Kérdésed van? Tedd fel bátran, örömmel segítünk!

Minden, amit a szemhéjplasztikáról tudni szeretnél

A szemhéjplasztika általában 1 órát vesz igénybe. Amennyiben a felső és az alsó szemhéjat együtt végzik, körülbelül 2 órás beavatkozásra kell számítani.

Először helyi érzéstelenítést kap (szem köré fecskendezett fájdalomcsillapítót).
Ha mind a négy szemhéját meg szeretné csináltatni, akkor az alsó szemhéjakon kezdjük. Profi sebészünk általában a szemhéjak természetes vonalai mentén vág. Ezekkel a vágásokkal a sebész elválasztja a bőrt az alatta lévő szövettől, és eltávolítja a felesleges zsírt és bőrt (és ha szükséges az izmokat).

Ezután orvosunk nagyon kis öltésekkel zárja le ezeket a vágásokat. A felső szemhéjak öltései 3-6 napig maradnak. Az alkalmazott technikától függ, hogy az alsó szemhéjak öltést igényelnek-e vagy sem.
Az alsó szemhéj sebészeti beavatkozása többféle technika egyikével is elvégezhető. Az egyik módszer szerint a sebész bevágást végez az alsó szemhéjon, hogy eltávolítsa a zsírt. Ez a vágás nem lesz látható.

Egy másik módszer magában foglalja a vágást a szempilla szélén. Ezzel a vágással a sebész eltávolíthatja a felesleges bőrt, laza izmokat és zsírt. A vágási vonal rövid idő után elhalványul.
Ezen eljárások bármelyike után a sebész javasolhatja a lézeres felületkezelést.

Ha a kötőszöveti rostok a rugalmasságukból veszítenek, a bőr kinyúlik, megereszkedik, a felső szemhéj lefittyed. A szemünk alatt pedig a bőr kipárnázására szolgáló zsírréteg előtüremkedik, aminek eredményeképp megjelennek a szem alatti ’táskák’. Ez összességében meglehetősen zárt tekintetet eredményez, ami nemcsak esztétikailag válhat zavaróvá, hanem a látás minőségét is jelentősen befolyásolhatja.

A felső szemhéjplasztika célja a kinyúlt, pillasoron túlfityegő bőrfelesleg csökkentése, hogy újra fiatalos, nyílt legyen tekinteted. Az alsó szemhéjplasztika célja a táskák eltűntetése és a ráncok kisimítása.

A szemhéjplasztika gyakori ’kisműtét’, általában mindkét oldali műtét 1 órán belül lezajlik, a felső és alsó szemhéjplasztika együtt kb. 2 óra.

A felső szemhéj műtét legalább 5-7 éven át tartós marad. Az alsó szemhéj műtét ennél még ritkábban kell megismételni. Természetesen a szem körüli bőr a beavatkozás után is öregszik. Ha a szemhéja ismét megereszkedik, a homlokemelés lehet az előnyben részesített eljárás.

A műtétet klinikánkon helyi érzéstelenítésben végezzük, intézeti megfigyelést nem igényel, utána kisérővel hazamehetsz. 4 nap múlva a varratokat is eltávolítjuk, 10 nap múlva kozmetikumokat is viselhetsz.

Ha szemhéjplasztikát tervezel, gyere el egy konzultációra, ahol plasztikai sebészünkkel átbeszélhetitek a kórelőzményeket, az eljárást, kockázatokat, felépülési időt és az egyéb lehetőségeket.

Árak

2024. július 30-ig:

  • Szemhéjplasztika felső 190.000 Ft
  • Szemhéjplasztika alsó 210.000 Ft
  • Szemhéjplasztika alsó + felső 390.000 Ft

Vannak kérdéseid? Szeretnél időpontot egyeztetni szemhéjplasztikára?

Fordulj hozzánk bizalommal!