Bioszálas bőrfeszesítés (Fine Thread Contouring) - 1stderm

Bioszálas bőrfeszesítés (Fine Thread Contouring)

Műtét nélküli kezelés a megereszkedett bőr feszesítésére, fiatalítására, kontúrozására.

Serkenti a kollagén termelését, melynek köszönhetően az arc visszanyeri telítettségét, ragyogását, bőröd ismét feszes, fiatalos, rugalmas lesz. A finomszálas arcfiatalítás során nincsenek műtéti metszések, így visszamaradó hegek sem.

A Bioszálas bőrfeszesítés , más néven FTC kontúrterápia (Fine Thread Contour Therapy) egy műtét nélküli beavatkozás, ami a bőr megfiatalítására, megemelésére, kontúrozására szolgál. A Bioszálas bőrfeszesítés nem változtatja meg az arc jellegét, csupán az időt pörgeti vissza egy kicsit.

A kezelés során az arcbőrt, speciális felszívódó fonalakkal megfeszítik ezzel egyidejűleg a természetes kollagén termelését is serkentik, melynek köszönhetően az arc visszanyeri telítettségét, bőröd ismét feszes, fiatalos, rugalmas lesz.

A bőr SMAS rétegébe behelyezett szálak kb. fél évig tartózkodnak a bőrben, majd teljes mértékben felszívódnak. A szálak helyén kollagénrost-hálózat képződik, amely emeli és feszessé teszi a szöveteket. Az FTC kezelés hatása 12-24 hónapig tarthat.

Felépülési idő: 1-2 nap
Fájdalom: ●●○○○
Kezelési idő: 45 perc (+ 20 perc érzéstelenítő krém felvitele kezelés előtt)

A kezelést megelőző konzultáción testreszabott kezelési tervet kapsz magasan képzett orvosainktól, akik a legújabb esztétikai technológiák és kezelések élvonalában vannak. A konzultáció során szakképzett orvosaink teljeskörű tájékoztatást nyújtanak a kezelésről, ellenjavallatokról, várható eredményekről és a lehetséges mellékhatásokról.

Tisztítás és fertőtlenítés.  Ezután a kezelés elvégzése, mely során a hialuronsavas feltöltőanyagot vékony tűvel vagy kanüllel juttatjuk a bőrbe. Mindez 30-60 percet vesz igénybe.

A kezelés után előfordulhat:

 • Bőrpír a kezelési területen, amely általában 24 órán belül megszűnik
 • A kezelési terület duzzadása, amely általában három-hét napon belül megszűnik
 • Kisebb hematóma, bevérzés a szúrás helyén, amely általában 3-7 nap alatt felszívódik
 • Érzékenység, amely általában két-öt nap alatt megszűnik, az idővel javulva
 • Lokális fájdalom, enyhe vagy közepes, általában két-öt nap alatt megszűnik, az idővel javul

A Hyaluronsavas ráncfeltöltést követően javasolt a kezelt terület hűtése 1-2 napig, mely elősegíti az esetleges duzzanat visszahúzódását. Az injekció beadásának helyét tisztán kell tartani. Közvetlenül a kezelés után az arckezeléseket, a terület nyomkodását, masszírozását kerülni kell. Az első 24 órában a túlzott testmozgást és hőhatást, valamint szolárium, szauna használatot kerülni kell.

 • Allergia
 • Fertőző bőrbetegség, herpesz
 • Terhesség és szoptatás
 • Bizonyos gyógyszerek szedése
 • Alvadási zavarok
 • Autoimmun betegsége

Annak biztosítása érdekében, hogy boldog és elégedett legyél a kívánt eredményekkel, két hét után ajánlott kontrollvizsgálatra visszajönni. Egészséged és jóléted prioritás számunkra. Ha a kezeléssel kapcsolatosan bármi probléma felmerülne, kérjük azonnal vedd fel a kapcsolatot klinikánkkal.

1stderm - Érezd jól magad a bőrödben

Tapasztald meg velünk a legújabb esztétikai technológiákat és technikákat, amit mindenki saját egyéni igényeihez igazítva biztosítunk.
Szakértő kezekkel irányítva, gondoskodó környezetben képessé válhatsz arra, hogy a legjobb formád hozd, és a lehető legjobban érezd magad.

Hogy mindig maradj olyan fiatalos, mint amilyennek érzed magad, számos kezelés közül választhatsz