Fülplasztika kezelés - 1stderm

FÜLPLASZTIKA

A fülkorrekciós műtét, másnéven fülplasztika egy olyan kozmetikai sebészeti beavatkozás, amelyet gyakran végeznek felnőtteken és gyermekeken egyaránt szakmailag tapasztalt orvosaink.

MI AZ A FÜLKORREKCIÓS/FÜLPLASZTIKAI MŰTÉT?

A fülplasztika egy olyan kezelés, amelyet a fülek külső megjelenésének megváltoztatására végeznek a méretük átalakításával vagy csökkentésével, vagy a fejhez való közelebb helyezésével.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A FÜLPLASZTIKA MŰTÉTNEK?

A fülkorrekciós műtétet választó felnőttek leggyakrabban arra hivatkoznak, hogy életük nagy részében elégedetlenek voltak a fülükkel. Kínosnak érzik magukat méretük vagy kiemelkedésük miatt, következésképpen kritikusak voltak a megjelenésük miatt.

Mind a férfiak, mind a nők egyaránt hosszú hajt növesztettek, amit úgy hordtak, hogy elrejtsék a fülüket. A ritkuló hajú férfiak számára pedig különösen nehéz lehet, mivel kevésbé tudják álcázni a fülüket, és úgy érzik, hogy formájuk/méretük egyre nyilvánvalóbbá válik a haj mennyiségének csökkenésével.

A kissé elálló fülű gyerekek és tinédzserek olykor azt tapasztalják, hogy osztálytársaik csúfolják, vagy akár zaklatják őket „elálló” fülük miatt.

A fülplasztika javítja a fülek alakját, méretét vagy helyzetét, így természetesebb megjelenést kölcsönöz. Mind a felnőttek, mind a gyermekek, akiknek műtéttel korrigálják a fülüket, általában boldogabbnak érzik magukat a műtét után, és nagyobb az önbizalmuk.

ALKALMAS VAGYOK FÜLKORREKCIÓS MŰTÉTRE?

Ha a füle elálló, rossz alakú vagy túl nagy, és úgy érzi, hogy ez káros hatással van az életére, akkor alkalmas lehet fülplasztikai műtétre. Hasonló problémákkal küzdő gyermeknél is el lehet végezni ezt a műtétet.

Ha fülplasztika műtétet fontolgat, ambuláns konzultációt kell megbeszélnie orvosunkkal. Az Ön kórtörténetének megbeszélése és fülének vizsgálata után szakorvosunk meg tudja állapítani, hogy a fülkorrekciós műtét beválik-e az Ön számára, az Ön igényeit kielégíti-e.

Mint minden kozmetikai sebészeti eljárásnál, fel kell mérnünk elvárásait, hogy azok reálisak legyenek, mielőtt a folytatás mellett döntene. A megalapozott döntés meghozatala érdekében kezelőorvosa arra fogja bátorítani Önt, hogy a találkozó során tegyen fel kérdéseket, és azt tanácsolja, hogy gondolkodjon egy ideig a fülkorrekciós műtéten, mielőtt végleg elhatározná magát.

MIT TARTALMAZ A FÜLPLASZTIKAI MŰTÉT?

A fülplasztika 1-2 órát vesz igénybe, és általános érzéstelenítésben is elvégezhető. Ez általában akkor fordul elő, ha a páciens gyermek. Az idősebb betegeknél gyakran helyi érzéstelenítés is elvégezhető a beavatkozás.

Különféle eljárásokat is alkalmazhatunk a fülkorrekciós műtéteknél az Ön egyéni igényeitől függően. Ennek megfelelően személyre szabjuk a műtétet, és a konzultáció során megbeszéljük a műtéti lehetőségeket.

ELÁLLÓ FÜLEK

A kiemelkedő fülek oka általában a fül mögötti porctöbblet vagy a porc „anti-helikális” redőjének hiánya/nem megfelelő fejlődése.

Az „elálló” fülek esztétikai javítása érdekében bemetszések készülnek mindkét fül mögött, általában a természetes ráncok mentén, így a heg jól rejtve marad.

Ha szükséges, a felesleges porcot eltávolítjuk, és a maradék porcot átformáljuk. Ezt úgy érjük el, hogy a javasolt új vonal mentén gyengítjük a porcokat, néha felszívódó belső varratokat használunk az új forma megtartására érdekéven. A bőrt újra ráterítjük a fülekre, majd a füleket visszavarrjuk új helyzetükbe.

Mivel a bemetszések a természetes ránc mentén történtek, a hegesedés a gyógyulás után alig látható.

ROSSZ ALAKÚ FÜLEK

A szabálytalan alakú fülek esztétikai javításához a lebenyeket és/vagy a peremet átformáljuk és visszavarrjuk a helyükre. A hegesedés általában minimális, és ebben az esetben is nehezen látható, miután meggyógyult.

MENNYI IDEIG TART A GYÓGYULÁS?

A műtét után hazatérhet otthonába. Fejpántot használunk a fülek védelme érdekében, ami segít enyhíteni a kényelmetlenséget és csökkenti a duzzanatot is. A kötést az első kötéscserekor eltávolítjuk, körülbelül egy héttel a műtét után.

A fájdalomcsillapító gyógyszerek szintén segítenek az esetlegesen tapasztalt fájdalmak kezelésében.

Az első egy-két héten, bár nyugodtan mozoghat, mégis arra kérjük, hogy kerüljön minden megerőltető tevékenységet.

Egy pár konzultációs időpontra hozzánk, magánrendelőnkbe is vissza kell majd jönnie, hogy kezelő szakorvosa megbizonyosodjon arról, hogy a sebei megfelelően gyógyulnak.

MENNYIBE KERÜL A FÜLPLASZTIKAI MŰTÉT ÉS HOGYAN TUDHATOK MEG TÖBBET RÓLA?

Ha Önt is érdekli a fülplasztikai műtét és az Ön lehetőségei ezzel kapcsolatban keressen minket bizalommal a kapcsolat@1stderm.hu e-mail címen,
vagy a +36 30 665 6699 telefonszámon.

Fülplasztika egyoldalihelyi érzéstelenítéssel150.000 Ft
Fülplasztika kétoldalihelyi érzéstelenítéssel210.000 Ft

Dr Vraukó Béla plasztikai sebész Dr. Vraukó Béla Általános sebész
szakorvos, Plasztikai és égés sebész szakorvos, 
Egészségbiztosítás szakorvos, Igazságügyi sebész orvosszakértő. 1988-ban szereztem
általános orvosi diplomát a 
Szent-Györgyi
Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán cum laude eredménnyel.
Szakmai gyakorlatomat az egyetem elvégzése után a Jósa András megyei és
egyetemi oktatókórház 1. számú általános sebészeti osztályán kezdtem, 1992-ben
Általános sebészet szakvizsgát szereztem Budapesten, az Országos Onkológiai
Intézetben jeles eredménnyel. 1999-ben Budapesten, a Honvéd kórházban
Plasztikai/Égési/ sebészetből szereztem szakvizsgát jeles eredménnyel. 1988-tól
2007-ig végeztem közalkalmazotti jogviszonyban sebészeti illetve plasztikai
sebészeti ellátást, magánorvosi tevékenységem 1995-ben kezdődött, 2007-től már
csak magánorvosi tevékenységem van.

Kapcsolat - Időpontfoglalás