NEMISZERVI SZEMÖLCSÖK ELTÁVOLÍTÁSA - 1stderm

NEMISZERVI SZEMÖLCSÖK ELTÁVOLÍTÁSA

Teljes diszkréció, maximális hatékonyság

MIK AZOK A NEMISZERVI SZEMÖLCSÖK?

A nemiszervi szemölcsök olyan képletek, melyek a hüvely, a pénisz és a végbélnyílás körül helyezkednek el és amelyeket a humán papillomavírus (HPV) okoz.

Az ember bőrén számos fertőző elem található. Normális esetben, egy egészséges ember bőrén 1500 féle kórokozó is előfordul. Ezekből a kórokozókból nem mindegy, hogy egy adott területen egymáshoz képest mennyi található. A legnagyobb számban a különböző gombák, baktériumok és vírusok jönnek szóba. 

Az utóbbi évtizedben a legnagyobb figyelmet a vírusok közül a HPV vírusok eredményezték. Ez a humán papillomavírus rövidítése és mint kiderült ma már több mint 100 féle alfaja ismert. Ezek a vírusok a legkülönbözőbb betegségeket képesek okozni, az egyszerűbb bőrelváltozásoktól kezdve a legsúlyosabb rosszindulatú daganatokig bezárólag.

A bőrgyógyász általában a szemölcs probléma kapcsán találkozik velük. A szemölcs magyar szó azonban elég pongyola meghatározás, hiszen szinte minden a bőr felszínéből kiemelkedő képletet hajlamosak vagyunk szemölcsnek nevezni, holott ezek közül a legtöbb szerencsére nem fertőző. Közülük a HPV vírus okozta szemölcs az, ami fertőzés útján tud terjedni. A kezeken, lábakon megjelenő közönséges szemölcs a leggyakoribb, de van egy intim területen kialakuló fajtája is.

Ezeket kakastaréjnak, vagy hegyes függölynek nevezi a magyar népnyelv, de nemi szervi szemölcsnek mondjuk ezt manapság. Latin neve condyloma acuminatum és az bennük a közös, hogy nagyon könnyedén tudnak kialakulni, valamint nehéz tőlük megszabadulni. 

A HPV vírusokra is igaz az, hogy specifikus terápiája jelenleg nincs. Tehát nem rendelkezik az orvostudomány olyan eredményes gyógyszerrel, vagy gyógyszercsaláddal, mint például a gyennykeltő baktériumok elleni antibiotikumok. Így tehát elsősorban fizikai, valamint fizikokémiai módszerek jönnek számításba az eltávolításuk kapcsán.

Nemiszervi szemölcs eltávolítása

A legeredményesebb módszer a krioterápia, ahol folyékony nitrogénnel, esetleg széndioxiddal tudja a bőrgyógyász a vírus okozta bőrelváltozásokat eltávolítani, de azért itt is előfordul olyan, hogy mínusz 100 celsius fok alatti hőmérsékleten is néhány vírus képes életben maradni.

A másik lehetséges út az electrosurgery, amikor is egy égetéses módszerrel szabadulunk meg az condyloma acuminatumtól.

A NEMISZERVI SZEMÖLCSÖK MEGELŐZÉSE

A nemiszervi szemölcsök nemi úton terjedő fertőzések, és az ezt okozó vírus rendkívül fertőző. Becslések szerint a genitális szemölcsök körülbelül 90%-át a 6. és 11. típusú HPV fertőzés okozza. Ezek a típusok azonban nem járnak jelentős rákkockázattal. Becslések szerint a szexuálisan aktív felnőttek körülbelül kétharmada élete során legalább egy HPV-törzzsel megfertőződik.

A nemiszervi szemölcsök szexuális bőr-bőr érintkezésből terjednek olyan személyekkel, akik már elkapták ezt a fertőzést, beleértve a hüvelyi, anális és orális szexet. Ha tudni szeretné, hogyan előzheti meg a genitális szemölcsöket, a legjobb, ha követi az alábbi lépéseket:

 • Használjon óvszert
 • Vegyen fel HPV védőoltást
 • Vegyen részt rutinvizsgálaton
 • Tájékoztassa szexuális partnerét, ha nemiszervi szemölcsei vannak

A NEMISZERVI SZEMÖLCSÖK TÜNETEI

A nemiszervi, vagy genitális szemölcsök hússzínű dudoroknak vagy növedékeknek tűnnek, amelyek a szeméremtesten, a hüvelyen, a méhnyakon, a péniszen, a herezacskón vagy a végbélnyílásban jelennek meg. Lehetnek nagyok vagy kicsik, és változó lehet, hogy hány szemölcs van, mert lehet egy vagy több szemölcs is.A legelterjedtebb életkor-demográfia a 18-30 év. A genitális szemölcsöket okozó vírust humán papillomavírusnak (HPV) nevezik, amely a leggyakoribb szexuálisan terjedő betegség ( STD).

LÉTEZIK OLTÁS A GENITÁLIS SZEMÖLCSÖK ELLEN?

A HPV-nek több mint 100 különböző típusa létezik, azonban a jelenleg rendelkezésre álló HPV-oltás védelmet nyújthat bizonyos HPV-típusok ellen, beleértve azokat is, amelyek genitális szemölcsöket és bizonyos rákos megbetegedéseket okoznak.

A NEMISZERVI SZEMÖLCSÖK ELTÁVOLÍTÁSA

1) KRIOTERÁPIA

Minimális hegesedéssel és nyomokkal jár, folyékony nitrogént alkalmazva elpusztítja a genitális szemölcsöt okozó HPV kórokozót.

2) KRÉM

A krémet vagy oldatot a genitális szemölcsökre kell felvinni, ami elpusztítja a fertőzött sejteket, és megakadályozza a vírusok terjedését és szaporodását.

3) LÉZERES ELTÁVOLÍTÁS

Lézerrel, égetéses módszerrel szabadulunk meg az condyloma acuminatumtól.

ÁRAINK

 • Az eltávolítás 25 000 forinttól kezdődik, és a szemölcsök számától és az alkalmazott módszertől függ. Az ár magában foglalja az konzultáció árát is. Pontosabb árazásért hívjon minket bizalommal, vagy kérjen visszahívást.

DR. FELMÉRAI ISTVÁN

Dr Felmérai István - BőrgyógyászDr Felmérai István bőrgyógyász szakorvos vagyok. A Semmelweis Egyetem elvégzését követően döntöttem úgy, hogy bőr- és nemigyógyász leszek. Dolgoztam a Bőrklinikán, a Kistarcsai kórház osztályán, a BM kórház ambulanciáján, a Tisztiorvosi Hivatalban és Szakorvosi Rendelőintézetben is. Egyaránt érdekelnek mind a fertőző kórokozók általi bőrbetegségek, mind az onkológiai kórképek. Sajnálatos módon a mai kor embere egyre gyakrabban találkozik olyan vírusok okozta elváltozásokkal, melyekről korábban nem lehetett biztosat tudni. Sem keletkezésük mibenlétéről, sem patogeneziséről , illetve a korszerű terápiás lehetőségekről sem. Sok bőrgyógyászati betegségről napjainkban derült ki, hogy komoly belgyógyászati jellegű elváltozásokkal kombinálódnak, illetve súlyos onkológiai folyamatok kialakulását jelezhetik. Fenti területeken eddig megszerzett komplex tudásomat szeretném kamatoztatni leendő pácienseim érdekében, mind diagnosztikai, mind terápiás vonatkozásban.

Az akció időtartama: 2022.03.21-04.21.

kérj tőlünk visszahívást!

   

  Rólunk

  Több évtizedes szakmai tapasztalat 100%
  Magasan képzett szakorvosok 100%
  Legmodernebb technológia 100%
  Átlátható árak 100%
  Teljes diszkréció 100%

  Orvos-esztétikai szalonunkban büszkék vagyunk arra, hogy személyre szabott kezeléseinkkel növeljük vendégeink önbizalmát és segítünk megőrizni természetes szépségüket.

  Elsődleges szempont számunkra, olyan hatékony és biztonságosan komplex eredmények elérése, amit a külső és belső egyensúly megteremtésével valósíthatunk meg. Ezt biztosítja számunkra valamennyi orvosunk, arc és testkezelőnk, szépségterapeutánk és menthal expertünk.

  Budapest XIII. kerületében, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető helyen, igényesen kialakított, patinás szalonunkban várjuk vendégeinket.