Kémiai bőrhámlasztás (chemical peeling) - 1stderm

Kémiai bőrhámlasztás (chemical peeling)

A bőr hámlasztása során a bőr felfrissül, simább, feszesebb és fényesebb lesz. A kisebb ráncok, foltok halványulnak, vagy eltűnhetnek, aknés hegek, kráterek kisimulnak.

A kémiai hámlasztás során a bőr különböző rétegeit tudjuk eltávolítani és ezáltal kapunk egy tisztább, frissebb, üdébb kinézetet. Három fő indikációs területe van. Mindhárom közös része a páciens által végzett otthoni elő- és a hámlasztást követő utókezelés.

  • Alkalmazható bőrfiatalító eljárásként: Öregedő, száraz, fáradt, felületesen pigmentált, ráncos, egyensúlyát vesztett bőrre és dohányosoknak, valamint sokat utazóknak.
  • Terhességet követő pigment folt, napkárosodás, ún. kávéfolt stb. halványítását, eltüntetésére
  • Aknés bőrre, a hegek, kráterek simítását, eltüntetését szolgáló kezelésként

Minden esetben a bőr hámlasztását végző sav mellett a kezelést kiegészítő aktív hatóanyagok növelik a kollagén rost szintézist, erősítik a kötőszövetet, növelik a bőr immunitását. Hatékonyan csökkennek a mimikai ráncokat, csökkentik a szabadgyök okozta stressz hatásokat, regenerálják a bőrsejt DNS-t és felgyorsítják a károsodott bőrsejtek újjáépülését.

Felépülési idő: Nincs
Fájdalom: ●○○○○
Kezelési idő: 30 perc

A kezelést megelőző konzultáción testreszabott kezelési tervet kapsz magasan képzett orvosainktól, akik a legújabb esztétikai technológiák és kezelések élvonalában vannak. A konzultáció során szakképzett orvosaink teljeskörű tájékoztatást nyújtanak a kezelésről, ellenjavallatokról, várható eredményekről és a lehetséges mellékhatásokról.

A bőrt elő kell készíteni otthon, a bőrtípusnak megfelelően a konzultáció során kiválasztott termékekkel. A kezelést megelőző 3-4 hétben tartózkodni kell a napozástól, szoláriumtól. Az orvosi beavatkozás során triklórecetsavval hámlasztunk, amit 4 alkalommal, 10-14 naponta végzünk, az őszi és téli napfényszegény hónapokban. A hámlasztás során pár percig csípő, bizsergő, égő érzés jelentkezik, vörösség is észlelhető, a bőr feszülni kezd, majd látványosan, nagyobb lemezekben lehámlik. Fontos a bőr fokozott napfény elleni védelme és a konzultáción elhangzott utókezelési instrukciók betartása. A Kémiai bőrhámlasztás kombinálható egyéb szépészeti kezelésekkel is: botoxszal, hyialuronsavas feltöltéssel.

A kezelés után a bőr kipirosodhat, feszülni kezd, majd látványosan, nagyobb lemezekben lehámlik. Ez a hámlás 3-5 napig tarthat, amit sminkkel nem lehet elfedni,

Fontos a hámlasztás után is használni kell a kiválasztottot krémeket. Kiemelt jelentőségű a fokozott fényvédelem betartása, kerülni kell a napozást, szoláriumot. Nem ajánlatos egyéb AHA, retinoid vagy szalicilsav tartalmú krémeket használni. Nem szabad a bőrt otthon dörzsölni, radírozni, maszkot felhelyezni

  • aktív herpes fertőzés
  • vírusos szemölcsök
  • Isotretinoin kezelés az elmúlt 6 hónapban
  • elégtelen fényvédelem
  • keloid hajlam
  • terhesség, szoptatás ideje alatt

Annak biztosítása érdekében, hogy boldog és elégedett legyél a kívánt eredményekkel, két hét után ajánlott kontrollvizsgálatra visszajönni. Egészséged és jóléted prioritás számunkra. Ha a kezeléssel kapcsolatosan bármi probléma felmerülne, kérjük azonnal vedd fel a kapcsolatot klinikánkkal.

1stderm - Érezd jól magad a bőrödben

Tapasztald meg velünk a legújabb esztétikai technológiákat és technikákat, amit mindenki saját egyéni igényeihez igazítva biztosítunk.
Szakértő kezekkel irányítva, gondoskodó környezetben képessé válhatsz arra, hogy a legjobb formád hozd, és a lehető legjobban érezd magad.

Hogy mindig maradj olyan fiatalos, mint amilyennek érzed magad, számos kezelés közül választhatsz