Botox vagy nem Botox? - minden, amit a botoxról tudni akarsz 1stderm

Botox vagy nem Botox?

A világon a botox kezelés a leggyakrabban végzett esztétikai beavatkozás, ami a mimikai izommozgás következtében kialakult dinamikus ráncok kezelésére alkalmas. Sok nagyszerű dolgot hallottunk már róla, de megannyi téves információ is kering a levegőben ezzel együtt. Vannak, akik rendszeresen használják, míg mások még nem állnak készen arra, hogy kipróbálják. Az orvos-esztétikában több mint 20 éve használt Botox népszerű kezelés azok számára, akik szeretnék megőrizni a fiatalos megjelenésüket.

Általában azok, akik még nem szánták rá magukat a kipróbálására, szkeptikusak a kezelés által kínált eredményekkel kapcsolatban. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk többet megtudni a Botox-ról, és hogy próbáljuk eloszlatni az eljárással kapcsolatos tévhiteket.

Mi az a a Botox?

Az A típusú botulinum toxin az idegek és az izmok közötti impulzusok képződéséért felelős acetil-kolin felszabadulását gátolja, az idegvégződések és az izmok közötti kapcsolatot blokkolja. Az anyagot mikró injekciókkal juttatjuk be a megfelelő területekre, ennek eredményeként, miután az idegek jeleket küldenek, az izmok nem húzódnak össze, ellazulnak, és nem tudják a felettük levő bőrt „összegyűrni”, vagyis ráncokat képezni, és így szép, sima bőrfelületet nyerünk. Ezen anyag hatásmechanizmusát először neurológiai és szemészeti betegségek kezelésében alkalmazták, majd az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet, az FDA a Botox-ot 2002-ben engedélyezte ráncok kezelésére is.

Milyen ráncok kezelésére alkalmazhatjuk?

Az un. “dinamikus” ráncok kezelésére, melyek kezdetben csak a különböző emóciók kifejezésekor jelennek meg (mosolygás, harag). Később állandósulnak, pl. a szemöldökök között lévő vízszintes és függőleges barázdák, melyek haragos kifejezést adnak arcunknak, vagy a szem körüli „szarkalábak”, a szájra merőleges ráncok.

Nagyon kényelmes, gyors, látványos eljárás ránckezelésre. A kezelés után a kezelt területek mimikai izmait intenzíven kell használni, hogy az izmok a befecskendezett anyagot felvegyék. A botox hatása 7-14 nap alatt teljesedik ki, melynek segítségével a felületesebb ráncok csaknem teljesen megszűnnek, a mélyebbek pedig látványosan sekélyebbé válnak. Alapvetően a Botoxot nem arra használjuk, hogy teljesen megszüntesse a mimikát, hanem csak arra, hogy enyhítse a bizonyos arckifejezések hatására létrejövő ráncokat.

Vegyünk sorra néhány Botoxszal kapcsolatos tévhitet:

1. Botox után az arc kifejezéstelenné válik

Hamis

Nagyon fontos, hogy a Botox-kezeléshez tapasztalt és jól képzett orvost válasszunk. Ha szakértő végzi, és a megfelelő izomba és a megfelelő mennyiségben adja be, csak a ráncokért felelős izomcsoportokat hatástalanítja. A 1stderm-nél plasztikai sebészünk ügyel arra, hogy csak a megfelelő mennyiséget adja be, így továbbra is megmarad a természetesség, csak pihentebbnek, fiatalosabbnak fogsz tűnni.

2. A Botox kezelés után azonnal kisimulnak a ráncaim

Nem igaz

A kezelés teljes hatását nem fogod rögtön látni. Azonnali hatások helyett a Botox fokozatosan és finoman hat a kezelt területre. Az eredmények a kezelés után 3-5 nappal láthatók, de a teljes hatás 7-10 nap után lesz észrevehető.

3. A Botox kezelés veszélyes

Nem igaz

Világszerte az egyik leggyakrabban alkalmazott orvos-esztétikai kezelés, ami megfelelően képzett és gyakorlott orvos által végezve teljesen biztonságos. A kezeléshez használt anyag mennyisége rendkívül csekély, és csak célzottan ott hat, ahová a beadás történt.

4. A Botox kezelés hatása évekig tart

Nem igaz

A Botox hatása nem tart évekig, hiszen Idővel a kezelt izom teljes mértékben újra regenerálódik, és a csökkent vagy éppen csaknem teljesen megszűnt izommozgás újra visszatér. Átlagban 3-6 hónap alatt áll vissza a páciensek legnagyobb részénél a korábbi, teljes izomfunkció és utána felmerülhet az újabb beavatkozás szükségessége.

5. Ha nem ismétlem a kezelést, akkor mélyebbek lesznek a ráncaim

Nem igaz

Ha az anyag hatása megszűnik, legfeljebb a kiindulási állapot állhat vissza, a ráncok mélyebbek nem lehetnek. Sőt, általában sokkal kevésbé lesznek kifejezettek, mint amilyenek a kezelés előtt voltak, hiszen amíg sima a bőr és nem képződnek naponta újabb ráncok, addig a ránc alatti szövetek tudnak regenerálódni és újratermelődnek a bőr rugalmasságáért felelős kötőszövetek.

6. Botox csak ránckezelésre alkalmas

Nem igaz

Ránckezelésen kívül rengeteg betegség kezelésére használják még a Botoxot. Rendelőnkben gyakori, hogy erősen izzadó pácienseken segítünk, hiszen Botoxszal a hiperhidrózist azaz kóros hónalj, tenyér vagy talp izzadását is kezelni tudjuk. Ezenkívül a rágóizmokat kezelve az éjszakai fogcsikorgatás gyógyítására is alkalmazzuk. Formázhatjuk is, sőt vékonyíthatjuk vele az arcunkat az állkapocs területén található rágóizmok ellazításával.

7. A Botoxot csak 50 év felett érdemes elkezdeni

Nem igaz

Ha olyan hatékony kezelést keresel, ami segíthet késleltetni az öregedés jeleit, akkor a Botoxnak mindenképpen szerepelni kell a listádon. Amint észreveszel az arcodon olyan finom, apró ráncokat, amelyek nem múlnak el (akkor sem, ha már nem nevetsz), akkor itt az ideje, hogy megkérdezd orvosodat egy olyan kezelésről, amely megakadályozhatja ennek előrehaladását. Emlékezz csak a mondásra „A megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás.”

Bónusz tipp

Általában a szemünk az első, amely az öregedés jeleit mutatja. Szemünk körül a bőr sokkal vékonyabb, mint arcunk egyéb területén, jóval szárazabb, és rettentően igénybe van véve (sminkeljük, hunyorgunk stb.) így a korai ráncosodás is itt látható a leghamarabb. Tehát, ha fontolgatod a Botox kezelés elvégzését, nézd meg, hogy szükség lehet-e rá a szemed körül. Most, hogy a maszkot folyamatosan hordjuk, talán a szemed lenne a tökéletes kiindulási pont!

Amennyiben bejegyzésünk felkeltette érdeklődésed, és Téged is érdekelné a fiatalító Botox kezelés, fordulj hozzánk bizalommal!

Az alábbi elérhetőségén várjuk jelentkezésed:

Telefon: +36 30 665 6699

Címünk: Budapest – 1133, Hegedűs Gyula u. 91.

Megosztás: