Szemtáskák: Mik ezek és hogyan lehet megszabadulni tőlük?

Mik azok a táskák a szem alatt?

Szem alatti táskák

A szem alatti enyhe duzzanatot vagy puffadást szemtáskáknak nevezzük.
Gyakori panaszok, és sajnos csak egy újabb mellékhatása az öregedési folyamatnak.
A szemtáskák negatív hatással lehetnek az ember önbizalmára. Szerencsére könnyen eltüntethetőek a szem alatti táskák néhány egyszerű műtéttel, amit itt, a 1stderm klinikán kínálunk.

Mi okozza a szem alatti táskákat?

Az öregedés a szem alatti táskák megjelenésének egyik fő oka. Az öregedéssel a szem körüli szövetek, köztük a szemhéjat tartó izmok egy része gyengül. A normál zsír, amely segít a szem támogatásában, az alsó szemhéjakba költözik, amitől a szemhéjak puffadtnak tűnnek. Folyadék halmozódhat fel a szem alatti térben is, amitől a terület még jobban megduzzad.

Számos egyéb dolog is okozhat szemtáskát, például alvásproblémák, allergia, alkoholfogyasztás, dohányzás, túl sok sós étel fogyasztása, túlzott napozás és a smink eltávolítása lefekvés előtt, amelyek mind irritálhatják a szem alatti finom területet. Vannak olyan esetek is amelyekben a szemtáskák örökletesek.

A szem alatti táskák általában nincsenek hatással a látásra vagy az egészségre, azonban bizonyos esetekben fertőzések vagy egyéb egészségügyi problémák következményei lehetnek, és orvoshoz kell fordulni.

Hogyan távolíthatják el a férfiak és a nők egyaránt a szem alatti táskákat?

A férfiak és a nők egyaránt számos dolgot tehetnek, hogy minimalizálják a szem alatti táskák megjelenését. Ezek az intézkedések magukban foglalják a kulcsfontosságú életmódbeli változtatásokat, például a dohányzás abbahagyását vagy az elfogyasztott alkohol mennyiségének csökkentését. A jó éjszakai alvás, az egészséges táplálkozás és a hidratáltság szintén segíthet. Ezek az intézkedések azonban csak átmeneti eredményeket hozhatnak, de nem szüntetik meg teljesen a szem alatti táskákat.

Jelenleg számtalan olyan termék van a piacon, amelyek állításuk szerint segítenek megnyugtatni és csökkenteni a szem alatti duzzadt területek megjelenését. Azonban ezek a krémek és testápolók nagyon drágák lehetnek, és nem mindig hozzák meg az ígért és várt eredményt.

Hogyan lehet véglegesen eltávolítani a szem alatti táskákat?

A szemhéjműtét a legjobb kezelés a szemtáskák végleges megszabadulására. A szemtáskaeltávolító műtét férfiak és nők számára egyaránt alkalmas.

Mi a legjobb kezelés a szemtáskák ellen?

A szemtáska eltávolítása műtét során a szem alatti sebészeti bemetszéssel kezdődik. Ezután műtéti úton eltávolítják a zsírlerakódásokat, és levágják a felesleges bőrt, mielőtt a bemetszéspontokat visszavarrják. A hegek a szem redőiben rejtőznek.

Nálunk a 1stderm szakorvosi klinikán szakképzett orvosaink elvégzik ezt a biztonságos és rendkívül hatékony sebészeti beavatkozást mindössze egy óra alatt. A paciensek még aznap elhagyhatják a rendelőnket, hogy otthonukban gyógyuljanak. Ez nemcsak kényelmesebb környezet a lábadozáshoz, hanem csökkenti a fertőzés kockázatát is.

Szemtáska

Megosztás:
advanced-floating-content-close-btn